Maltepe, İstanbul (0216) 417 80 36 surtemhaliyikama@gmail.com facebook instagram Whatsapp WhatsApp
Herkes halı yıkar, biz temizleriz !
Sultanbeyli Halı ve Koltuk Yıkama

Sultanbeyli Halı ve Koltuk Yıkama

Tarih: 16.01.2024 16:27:53 kategori: Halı Yıkama

 

Ev ortamında ve iş ortamında halıların temizliği tamamen yüzeysel olarak yapılır. Bu nedenle Sultanbeyli halı ve  koltuk yıkama ile halı temizliği mümkündür. Süpürme işlemi tamamen halıların dibindeki toz, kum ve halı akarlarının temizlenmesi konusunda yetersiz kalır. Böyle bir durumun sonucunda ise halı akarlarının daha fazla üremesi için ortam hazırlanmış olur. Halıların böyle olması bir takım alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu durum ile sıklıkla karşılaşmak mümkündür. Düzenli şekilde süpürülen halılar da dahi bu tür sorunlar vardır. Halı yıkama işlemi ayrı makineler ve ayrı sistemle yapılır. Özellikle kök boyası ile boyalı olan bir el dokuma halı makine halısı gibi yıkandığı taktirde el dokuma halı tamamıyla bozulur ve renkler birbirine girer. Hal böyle olunca da bunun telafisi olmaz.

Halı Yıkama İşlemleri

Halılar genellikle halı yıkama makinesi ile yıkandığından dolayı kesinlikle deforme ve yıpranma olmaz. 60 cm çapına sahip 4 adet fırça birbiriyle zıt şekilde döndüğü için halınızda derinlemesine bir temizlik işlemi uygulanır. Halının ipliklerini fırçanın biri sağ tarafa yatırırken diğer fırça sola doğru yatırarak halının taranıp yıkanmasını sağlar. Halı yıkama işleminden geçen halılar daha makineden çıkmadan durulamaya alınır. Durulama işlemi bittikten sonra sıkma aşaması başlar. Halılar sıkma makinesine rulo bir halde konulur ve sudan arınması sağlanır. Yüzde doksanı kuruyan halılar daha sonra kurutma askısına asılır ve nemden arındırılır. Tamamen kurumuş olan halılar kontrol masasında kontrol edilir. En sonunda kontrol edilen halılar paketleme işlemine tabii tutulur ve teslim edilmeye hazır hale getirilir.

Halı Temizliği Nasıl Olmalı

Halı yıkama konusunda bilgi kadar kullanılan şampuan, leke çıkarıcı ve makine de büyük bir öneme sahiptir. Özellikle makine fırçalarının halı yıkama aşamasında basıncı ayarlanmıyorsa o zaman ya halıyı temiz yıkamaz ya da bozma durumu olabilir. Halı şampuanı genellikle temiz yıkar, ancak halıda sertlik söz konusu olabilir. Firmamız tarafından kullanılan halı şampuanları halı yıkama işlemi için tasarlanıp üretilen şampuanlardandır. Bu nedenle gözünüz arkada kalmadan firmamızdan yıkama hizmeti alabilirsiniz.